Skip to content

Lead R&D engineer

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamResearch & Development

Jij maakt Quooker

 • Omdat jij wilt begrijpen hoe het echt zit en van daaruit tot vernieuwende concepten komt.
 • Want jij blinkt uit in het bedenken van oplossingen als het even tegen zit.
 • Omdat jij vraagbaak bent in bijzondere vraagstukken op het gebied van regeltechniek/mechatronica.
Research & Development speelt een sleutelrol binnen Quooker. Daar worden productinnovaties en verbeteringen van de (toekomstige) Quooker producten bedacht en ontworpen. Vaak geavanceerde technologie in een elegant jasje. We werken onder één dak samen met de fabriek, gereedschapsmakers en marketing. Dat maakt dat je ideeën snel kan omzetten in realiteit.


Een begin hebben wij al gemaakt maar aan jou de taak om een concept te ontwikkelen van een E-mengsysteem. Jij staat dus aan de wieg van een nieuw platform voor onze toekomstige kranen, hierin neem jij  de verantwoordelijkheid voor de technische uitwerking en ben jij duidelijk de lead. Jij bent nieuwsgierig en een doorzetter: jij wilt eerst goed doorgronden wat er nodig is en wilt begrijpen hoe het zit. Je wordt blij van technische uitdagingen, zowel op mechanisch als elektrisch gebied. 


Je schakelt met leveranciers en experts binnen en buiten onze organisatie om de maakbaarheid te toetsen. Je betrekt bij deze reviews R&D collega’s als collega’s van afdelingen zoals  Supply chain, Kwaliteit en Marketing. Je let hierbij ook goed op eventuele veiligheidsrisico’s. In de testfase schakel je met onze validation engineers om tot een goed testprotocol te komen. Met een kritische blik verwerk je nieuwe inzichten en zo zie je stapje voor stapje dit project verder ontwikkelen. Iedere stap maakt jou trots omdat je je realiseert dat iedere stap hoe klein ook ons dichter bij het eindresultaat brengt. 


Je neemt R&D engineers mee in jouw enthousiasme en zorgt dat niet alleen jij jezelf ontwikkelt maar zeker ook deze groep zich verder ontwikkelt. Uiteraard werk je niet op een eiland, jij draagt jouw kennis graag over, bent zichtbaar voor de rest van de organisatie en denkt graag mee.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een cultuur waar jij centraal staat doordat we waardering & feedback durven uit te spreken zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Investering in jouw ontwikkeling door opleidingen en maatwerk coaching.
 • Hybride werken en dat betekent 4 dagen in Ridderkerk en 1 dag thuis.
 • Werken met een duurzaam product en het recyclen van oude producten.
 • Elke dag gratis vers fruit en gezonde bites in ons bedrijfsrestaurant.
 • Borrels, uitjes en feesten.
 • Vitaliteitsprogramma en sportvergoeding van €25,- per maand.
 • 27 vakantiedagen en een optie om 10 dagen jaarlijks bij te kopen zodat jij vitaal blijft.

Over jouw team

Je maakt onderdeel uit van een groeiende R&D Afdeling vol ambitie. De afdeling bestaat uit ruim 45 collega's, engineers, projectleiders, test engineers en een team van engineers dat zich bezighoudt met electronic product development. De gehele afdeling wordt aangestuurd door de R&D Director. Meer weten over onze ambite, lees de Blog van Ronald Appel Blogartikel R&D (werkenbijquooker.nl)


Werken bij Quooker

Wij zijn de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Iedere dag werken wij aan ontwikkeling. Je past goed bij ons als je nieuwsgierig bent, vooruitgang opzoekt en iets wilt bereiken. Bij ons word je de beste versie van jezelf. Jij maakt Quooker.


Elke medewerker draagt op unieke wijze bij aan het succes van Quooker. We doen compleet verschillende dingen, maar vormen samen een geheel. Benieuwd naar hun rol, drijfveren en ambities? Lees hier hun verhalen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Een HBO of WO-Master diploma in een technische richting (WTB, IO, TN o.i.d.).
 • Je bent breed geïnteresseerd in technologie en wetenschap, 'how stuff works'.
 • Je hebt een aantal jaar werkervaring in een R&D functie waarin je ook kennis en ervaring hebt opgedaan mbt regeltechniek/ control techniek/ mechatronica.
 • Je durft beslissingen te nemen en kunt jouw visie goed onder woorden brengen.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, in woord en geschrift.