Drie dingen die je niet wist over onze fabriek
De lat ligt hoog in de fabriek van Quooker. We zoeken continu naar hoe het efficiënter en productiever kan, met nog slimmere machines. Maar de sleutel naar het succes? Dat zijn toch echt de mensen, zegt Manager Operations Ben Schop.

Ben Schop kwam in 2006 zonder diploma bij Quooker binnen. Nu heeft hij als Manager Operations de verantwoordelijkheid over de 120 mensen die in onze fabriek werken. Hij zorgt ervoor dat de boel goed draait, dat de gewenste aantallen gehaald worden en dat de kwaliteit hoog is. Daarnaast is hij veel met de toekomst bezig. Met groeien en opschalen, maar dan wel op de juiste manier. In goede samenwerking met andere afdelingen, met korte lijnen. In de fabriek van Quooker gaat het er net even anders aan toe dan in de meeste fabrieken, zegt hij. Hoe dat zit? Ben noemt drie dingen die je niet wist van onze fabriek:
1. Op onze productievloer vind je meer mensen dan machines.
‘Elke week worden in onze fabriek 7000 Quooker-systemen, 2600 Cubes en 15.000 CO2-flessen geproduceerd. En daar zit verrassend veel mensenwerk in. Voor de productie van onze reservoirs hebben we weliswaar een paar geautomatiseerde lijnen, gigantische machines zijn dat, maar onze kranen worden voor een groot deel met de hand in elkaar gezet. In onze fabriek werken 120 mensen: 105 productiemedewerkers, 6 engineers en hun leidinggevenden. Bijna iedereen werkt van 8.00 ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Dit heeft een positief effect op de cultuur: we doen het echt met zijn allen.’
2. Onze werkvloer is buitengewoon divers.
‘Onder onze 105 productiemedewerkers zijn 27 nationaliteiten vertegenwoordigd. Dat gaat hartstikke goed. Ze brengen allemaal iets eigens in, en maken samen de Quooker-cultuur. Dat een derde van de productiemedewerkers vrouw is, is ook uniek voor een fabriek. Daar zetten we bewust op in. Doordat we onze lijnen zo licht en ergonomisch mogelijk hebben ingericht, is het werk voor iedereen goed te doen.’
3. De interne doorgroei is groot.
‘Onze ambitie is om binnen afzienbare tijd 10% efficiënter te worden. Oftewel, we willen meer Quookers maken, met hetzelfde aantal mensen. Om dat doel te halen, is het belangrijk dat we op alle posities de juiste mensen hebben zitten. We kiezen ervoor om de leidinggevende posities zoveel mogelijk in te vullen met mensen uit het team. Deze mensen kennen het bedrijf en de collega’s al en zijn ermee begaan. Daar komt bij dat als je mensen een kans geeft, dat een positief effect heeft op de samenwerking. Het stimuleert andere medewerkers om ook hun best te doen om door te groeien. Met een beetje extra hulp en opleiding, kunnen we mensen ver brengen. Zo heb ik zelf ook kunnen komen waar ik nu ben!’
Geplaatst op 04-03-2025
Dit vind je misschien ook leuk:

Gert Bos bouwt muziekinstrumenten
Gert Bos werkt vier dagen per week als senior toolmaker bij Quooker...

Quooker groeit door in de Rotterdamse regio
Quooker bouwt in Nieuw Reijerwaard! Op 13 mei 2024 is de eerste paal...

Juan Diego Jiménez maakt Quooker groot in Spanje
In Spanje is Quooker nóg niet heel bekend. Maar...
Kom werken bij Quooker
Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.