Overslaan naar content

Blog

Hoe is het om bij Quooker te werken? Je leest er alles over op ons blog. Hier vertellen medewerkers over de ambities en de sfeer binnen ons familiebedrijf. Ook doen ze verslag van bijzondere gebeurtenissen.  

Tisha Civilis maakte bij Quooker de overstap van logistiek naar IT 

Tisha Civilis deed haar werk in het logistieke centrum van Quooker zo goed, dat de volgende stap in haar loopbaan binnen Quooker als snel op haar pad kwam. Nu maakt ze zich onmisbaar op de afdeling IT. 

Tisha IT Quooker

Juan Diego Jiménez maakt Quooker groot in Spanje

In Spanje is Quooker nóg niet heel bekend. Maar dat is aan het veranderen. Country manager Juan Diego Jiménez doet er alles aan om de Spanjaard aan de Quooker te krijgen.

Quooker Spain Juan Diego Jiménez

De eerste paal is geslagen! Quooker groet door in de Rotterdamse regio

Quooker bouwt in Nieuw Reijerwaard! Op 13 mei 2024 is de eerste paal van ons fonkelnieuwe, duurzame, logistieke gebouw geslagen.

Nieuw bedrijfspand Quooker

Zo bereidt Quooker zich voor op (vak)beurzen 

Per jaar staan we op tientallen vak- en consumentenbeurzen met een Quooker-stand. Zowel in Nederland als in het buitenland. De voorbereiding ervan vraagt heel wat inspanning, van meerdere afdelingen.  

Eurocucina beurs 2024

Data, data, data. Wat doet Quooker ermee? 

Op Quookers BI&IM-afdeling wordt data uit het hele bedrijf verzameld, opgeslagen en aan elkaar geknoopt. De kennis die we opdoen, gebruiken we om efficiënter te werken en onze klanten beter te bedienen.

Data implementatie

Solliciteren bij Quooker? Dit is handig om te weten 

Wat kun je beter wel en niet doen als je solliciteert op een baan bij Quooker? HR director Isabel Salomons deelt haar belangrijkste tips. ‘Laat vooral zien wie je bent.’  

Human resources Quooker

Geen Quooker-feest compleet zonder de tunes van dj Carlow 

Onze collega Carlo de Marchi, assistant operations manager bij Quooker, verandert tijdens personeelsfeesten in dj Carlow. Met zijn aanstekelijke tunes krijgt hij al zijn collega’s op de dansvloer. 

DJ Carlow Quooker

Elke dag een gezonde lunch voor alle Quookermedewerkers  

Om onze medewerkers gezond en fit te houden, zorgen we bij Quooker voor vers fruit, waarvan iedereen mag pakken, en een gezonde lunch. Onze creatieve kantinemedewerkers zorgen voor veel afwisseling en verrassing in het menu, waardoor er voor ieder wat wils is.  

Kantine Quooker

Quooker experimenteert en innoveert erop los in nieuw R&D-lab  

Sinds kort hebben de medewerkers van onze afdeling Research & Development een eigen lab. Dit R&D-lab is een ware speeltuin. Het is de plek waar innovaties worden bedacht, uitgewerkt en getest, en waar weer nieuwe ideeën ontstaan. 

R&D lab Quooker

Quooker kijkt met plezier terug op de kerstborrel van 2023

Elk jaar luiden de Quooker-medewerkers de feestdagen samen in met één van de hoogtepunten van het jaar: de Quooker-kerstborrel. Teamleider Facilities Marijn Bonekamp had een belangrijke hand in de organisatie ervan.

Quooker kerst 2023

Het vitaliteitsprogramma van Quooker houdt Max de Bruin aan het sporten  

Quooker heeft een vitaliteitsprogramma ontwikkeld om medewerkers mentaal en fysiek fit te houden. Dat dit life changing kan zijn blijkt wel uit het verhaal van tactical buyer Max de Bruin.  

Quooker Tactical Buyer

Quooker-medewerker Stein Poiesz helpt mensen uit de brand 

Op 7 december 2023 is het De dag van de Vrijwilliger. Ook bij Quooker werken mensen die zich, naast hun fulltime baan, inzetten voor anderen. Zoals onze mechatronica engineer Stein Poiesz, die al tien jaar bij de vrijwillige brandweer zit. 

Brandweer Ridderkerk

Steven Van Tichelen is landenmanager voor Quooker België 

Wereldwijd is Quooker in zestien landen actief. Veel van die landen hebben een eigen kantoor, team, marketingstrategieën een eigen landenmanager. In België is dat Steven Van Tichelen.  

Quooker Belgie

Onze BI&IM-afdeling maakt bedrijfsprocessen slimmer, sneller en betrouwbaarder 

Een groeiende afdeling binnen Quooker is de afdeling Business Intelligence & Information Management, ook wel bekend als BIIM. Het laatste wapenfeit van het BIIM-team is de Dealer Portal.

Baan Ridderkerk

Wat hebben veel Quooker-collega’s toch met oude auto’s?

Als manager van onze machinebouw in Bladel, is Paul Leemans de hele dag bezig met techniek. In de weekenden gaat hij vrolijk door met sleutelen, in zijn eigen garage aan huis.

Techniek vacature

Quookers muzikale huisband maakt van elke borrel een feest

Op feestelijke momenten is Quookers huisband van de partij. Deze bestaat uit vijf muzikale collega’s van verschillende afdelingen en is begonnen bij gitarist Ben Schop.

Productie vacature Rotterdam

Van bloemist naar service monteur bij Quooker: Chantal maakte de switch 

Chantal van Wijtvliet werkte jarenlang als bloemist, tot ze het roer omgooide en bij Quooker solliciteerde. Ze begon als productiemedewerker, maar rijdt nu als service monteur het land door om installaties en reparaties uit te voeren. 

Service Quooker

Aan deze innovaties werken de zestig R&D-specialisten van Quooker 

Nieuwe finishes voor onze kranen, nog duurzamere onderdelen, nog meer water- en energiebesparing, elektronisch tappen. Het is zomaar een greep uit de innovaties waar onze afdeling Research and Development op dit moment aan werkt.  

Vacature Quooker

Zestig jaar leeftijdsverschil, uitstekende collega’s bij Tools & Machinery

Bij Quooker is iedereen gelijk. Jonge en oudere medewerkers werken nauw samen en leren van elkaar. Zoals Edwin Put (21) en Jan van der Meulen (80). Ze verschillen bijna zestig jaar en hebben, juist daarom, heel veel aan elkaar.

Quooker vacature

De Engelandvaarders: vijf Quooker medewerkers bereiden mythische overtocht voor

Binnenkort stappen vijf Quooker medewerkers samen in een roeiboot. Van Katwijk zullen ze naar Sizewell in Engeland roeien, net zoals Henri Peteri, de uitvinder van de kokendwaterkraan, in 1941 deed.

Quooker Engelandvaarders

Bij Quooker is het elke dag #wereldmilieudag

Op 5 juni 2023 is het Wereldmilieudag. Dit jaar staat het event in het teken van oplossingen tegen plastic vervuiling. Een thema waar Quooker zich al jaren voor inzet.

Quooker duurzaamheid

Bedenken, bouwen en onderhouden, zo houden we onze machines draaiend

Bij Quooker bedenken, bouwen én onderhouden we al onze machines zelf. Dat maakt het werk van onze mechatronica engineers en de medewerkers van team Maintenance zeer interessant. Vraag maar aan Ezra Trouwborst.

Mechatronica engineer

Stoom afblazen na de werkdag: Quooker-collega's Kim en Steven geven sportlessen

Met het Quooker-vitaliteitsprogramma houden we onze medewerkers in beweging. Extra leuk is dat sommige sportlessen door enthousiaste collega’s worden gegeven, zoals yoga en boksen.

Quooker sporten

Quookers Family Fun Fair: medewerkers blikken terug

Op zaterdag 15 april 2023 zetten we bij Quooker onze deuren wagenwijd open voor de familieleden en vrienden van onze medewerkers. Tijdens de Family Fun Fair genoten we samen van een kijkje achter de schermen, spelletjes, hapjes en drankjes.

Quooker familiedag

Quooker-medewerkers zijn positief over hun werkgever

Sinds november 2022 mag Quooker zich 'World Class Workplace' noemen. Uit een onafhankelijk, bedrijfsbreed medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat Quooker-medewerkers ‘bovengemiddeld tevreden’ zijn over hun werkgever. Daar zijn we heel trots op!

Quooker werkgever

Bij Quooker hebben we graag studenten over de vloer

Bij Quooker staan de deuren altijd open voor jong talent. We zetten ons actief in om stagiairs te werven, omdat ze een verrijking zijn voor ons bedrijf.

Quooker Stage

Quooker bouwt aan een nieuw, energieneutraal en klimaatadaptief bedrijfspand

Quooker gaat verhuizen! Begin 2024 start de bouw van een volledig nieuw en duurzaam bedrijfspand. Fabriekshallen, opslag, kantoren, service en showroom bevinden zich straks weer onder één groen en klimaatadaptief dak.

Nieuw bedrijfspand Quooker

Naast mijn werk bij Quooker zet ik me in voor daklozen

Bij Quooker proberen we op een sociale manier te ondernemen. Met oog voor mensen, binnen en buiten ons bedrijf. We zijn er trots op dat onze medewerkers die waarden delen. Zoals Karlee Doove, die bijna al haar vrije weekenden steekt in het helpen van daklozen.

Help.waar.kan

Kerst? Zo vieren we dat bij Quooker

De kerstborrel is een jaarlijks hoogtepunt binnen de Quooker-gelederen. Mede dankzij de inzet van werkstudent Isabella Tielen, die hielp organiseren, werd editie 2022 een onvergetelijke.

Quooker feest

Sociaal ondernemen, zó doen we dat bij Quooker

Bij Quooker maken we niet alleen een duurzaam product, maar doen dat ook op een sociale manier. Met oog voor mens, dier en planeet. We werken met leveranciers die onze waarden delen, zoals Confed in Dordrecht.   

Vacatures techniek mbo

Van Rotterdamse uitvinding naar internationaal succes

Quooker is hard bezig de wereld te veroveren. Op dit moment zijn we in vijftien landen actief. Overal waar we ons vestigen, wordt de kraan die alles kan een hit.

Quooker Ridderkerk

Werken bij Quooker is goed voor je gezondheid

Bij Quooker doen we veel om collega’s tot gezond eten en bewegen te stimuleren. De activiteiten die we organiseren zijn bovendien ontzettend gezellig en goed voor de team spirit!

Waarom vrouwen in techniek graag werken bij Quooker

Ambitieuze mensen met een passie voor techniek kunnen hun hart ophalen bij Quooker. Dat er steeds meer vrouwelijke enigineers bijkomen op de zogenaamde ‘mannenafdelingen’, komt de diversiteit ten goede. En de vrouwen zelf floreren.

Vrouwen in techniek

Personeelsuitje naar IJsland

Begin september 2022 maakten wij met 330 Quooker-collega’s een reis naar IJsland. Drie dagen lang genoten we van het landschap, van bijzondere natuurverschijnselen en activiteiten, lekker eten en drinken en bovenal: elkaars gezelschap.

Werken bij Quooker

Eerste Quooker World Wide Day was een groot succes

Quooker is hard op weg de wereld te veroveren. Daardoor krijgen we er steeds meer buitenlandse collega’s bij. Ruim 150 van hen beleefden een onvergetelijke dag met elkaar op de Quooker World Wide Day.

Quooker internationaal

Als techneut kun je je hart ophalen bij Quooker

Werken op de R&D-afdeling van Quooker is één groot avontuur, zeggen zij die het kunnen weten. ‘We zijn met elkaar een unieke reis aan het maken, die alleen maar interessanter wordt.’

Quooker Engineer