Skip to content

Blog

Hoe is het om bij Quooker te werken? Je leest er alles over op ons blog. Hier vertellen medewerkers over de ambities en de sfeer binnen ons familiebedrijf. Ook doen ze verslag van bijzondere gebeurtenissen.  

Van bloemist naar service monteur bij Quooker: Chantal maakte de switch 

Chantal van Wijtvliet werkte jarenlang als bloemist, tot ze het roer omgooide en bij Quooker solliciteerde. Ze begon als productiemedewerker, maar rijdt nu als service monteur het land door om installaties en reparaties uit te voeren. 

Service Quooker

Aan deze innovaties werken de zestig R&D-specialisten van Quooker 

Nieuwe finishes voor onze kranen, nog duurzamere onderdelen, nog meer water- en energiebesparing, elektronisch tappen. Het is zomaar een greep uit de innovaties waar onze afdeling Research and Development op dit moment aan werkt.  

Vacature Quooker

Zestig jaar leeftijdsverschil, uitstekende collega’s bij Tools & Machinery

Bij Quooker is iedereen gelijk. Jonge en oudere medewerkers werken nauw samen en leren van elkaar. Zoals Edwin Put (21) en Jan van der Meulen (80). Ze verschillen bijna zestig jaar en hebben, juist daarom, heel veel aan elkaar.

Quooker vacature

De Engelandvaarders: vijf Quooker medewerkers bereiden mythische overtocht voor

Binnenkort stappen vijf Quooker medewerkers samen in een roeiboot. Van Katwijk zullen ze naar Sizewell in Engeland roeien, net zoals Henri Peteri, de uitvinder van de kokendwaterkraan, in 1941 deed.

Quooker Engelandvaarders

Bij Quooker is het elke dag #wereldmilieudag

Op 5 juni 2023 is het Wereldmilieudag. Dit jaar staat het event in het teken van oplossingen tegen plastic vervuiling. Een thema waar Quooker zich al jaren voor inzet.

Quooker MVO

Bedenken, bouwen en onderhouden, zo houden we onze machines draaiend

Bij Quooker bedenken, bouwen én onderhouden we al onze machines zelf. Dat maakt het werk van onze mechatronica engineers en de medewerkers van team Maintenance zeer interessant. Vraag maar aan Ezra Trouwborst en Patrick Schiltmans.

Quooker familiedag

Stoom afblazen na de werkdag: Quooker-collega's Kim en Steven geven sportlessen

Met het Quooker-vitaliteitsprogramma houden we onze medewerkers in beweging. Extra leuk is dat sommige sportlessen door enthousiaste collega’s worden gegeven, zoals yoga en boksen.

Quooker sporten

Quookers Family Fun Fair: medewerkers blikken terug

Op zaterdag 15 april 2023 zetten we bij Quooker onze deuren wagenwijd open voor de familieleden en vrienden van onze medewerkers. Tijdens de Family Fun Fair genoten we samen van een kijkje achter de schermen, spelletjes, hapjes en drankjes.

Quooker familiedag

Quooker-medewerkers zijn positief over hun werkgever

Sinds november 2022 mag Quooker zich 'World Class Workplace' noemen. Uit een onafhankelijk, bedrijfsbreed medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat Quooker-medewerkers ‘bovengemiddeld tevreden’ zijn over hun werkgever. Daar zijn we heel trots op!

Quooker werkgever

Bij Quooker hebben we graag studenten over de vloer

Bij Quooker staan de deuren altijd open voor jong talent. We zetten ons actief in om stagiairs te werven, omdat ze een verrijking zijn voor ons bedrijf.

Quooker Stage

Quooker bouwt aan een nieuw, energieneutraal en klimaatadaptief bedrijfspand

Quooker gaat verhuizen! Begin 2024 start de bouw van een volledig nieuw en duurzaam bedrijfspand. Fabriekshallen, opslag, kantoren, service en showroom bevinden zich straks weer onder één groen en klimaatadaptief dak.

Nieuw bedrijfspand Quooker

Naast mijn werk bij Quooker zet ik me in voor daklozen

Bij Quooker proberen we op een sociale manier te ondernemen. Met oog voor mensen, binnen en buiten ons bedrijf. We zijn er trots op dat onze medewerkers die waarden delen. Zoals Karlee Doove, die bijna al haar vrije weekenden steekt in het helpen van daklozen.

Help.waar.kan

Kerst? Zo vieren we dat bij Quooker

De kerstborrel is een jaarlijks hoogtepunt binnen de Quooker-gelederen. Mede dankzij de inzet van werkstudent Isabella Tielen, die hielp organiseren, werd editie 2022 een onvergetelijke.

Quooker feest

Sociaal ondernemen, zó doen we dat bij Quooker

Bij Quooker maken we niet alleen een duurzaam product, maar doen dat ook op een sociale manier. Met oog voor mens, dier en planeet. We werken met leveranciers die onze waarden delen, zoals Confed in Dordrecht.   

Van Rotterdamse uitvinding naar internationaal succes

Quooker is hard bezig de wereld te veroveren. Op dit moment zijn we in vijftien landen actief. Overal waar we ons vestigen, wordt de kraan die alles kan een hit.

Quooker Ridderkerk

Werken bij Quooker is goed voor je gezondheid

Bij Quooker doen we veel om collega’s tot gezond eten en bewegen te stimuleren. De activiteiten die we organiseren zijn bovendien ontzettend gezellig en goed voor de team spirit!

Waarom vrouwen in techniek graag werken bij Quooker

Ambitieuze mensen met een passie voor techniek kunnen hun hart ophalen bij Quooker. Dat er steeds meer vrouwelijke enigineers bijkomen op de zogenaamde ‘mannenafdelingen’, komt de diversiteit ten goede. En de vrouwen zelf floreren.

Vrouwen in techniek

Personeelsuitje naar IJsland

Begin september maakten wij met 330 Quooker-collega’s een reis naar IJsland. Drie dagen lang genoten we van het landschap, van bijzondere natuurverschijnselen en activiteiten, lekker eten en drinken en bovenal: elkaars gezelschap.

Werken bij Quooker

Eerste Quooker World Wide Day was een groot succes

Quooker is hard op weg de wereld te veroveren. Daardoor krijgen we er steeds meer buitenlandse collega’s bij. Ruim 150 van hen beleefden een onvergetelijke dag met elkaar op de Quooker World Wide Day.

Als techneut kun je je hart ophalen bij Quooker

Werken op de R&D-afdeling van Quooker is één groot avontuur, zeggen zij die het kunnen weten. ‘We zijn met elkaar een unieke reis aan het maken, die alleen maar interessanter wordt.’

Quooker Engineer