Overslaan naar content

Carrière maken bij Quooker, zo snel kan het gaan

Als stagiair binnenkomen en een half jaar later je droombaan bemachtigen? Als je enthousiast en gemotiveerd bent, kan het bij Quooker snel gaan, getuige het verhaal van onze tactical buyer Jan van der Heiden.  

‘Ik bezoek veel leveranciers, ook in het buitenland.’

Eind 2022 zette Jan van der Heiden voor het eerst voet in het bedrijfspand van Quooker. Als masterstudent Supply Chain had hij zich via zijn Universiteit aangemeld voor een rondleiding door het bedrijf. ‘Ik had Quooker al een tijdje op mijn radar. Het leek me een interessant bedrijf, vanwege de kokendwaterkraan, maar ook omdat het geen multinational is en ook geen MKB, maar iets ertussenin.’ Tijdens de tour raakte hij in gesprek met de toenmalige supply chain manager. Het klikte, nog diezelfde middag had Jan een stageplek bij Quooker te pakken. De opdracht: een plan maken voor het nieuw te implementeren leveranciersportal. 

De boer op 

Jan: ‘Tijdens die stage kreeg ik alle vrijheid. Ik werd gestimuleerd om op pad te gaan, leveranciers te bezoeken, gesprekken te voeren en problemen te signaleren. Ik leerde ontzettend veel. Over ons eigen productieproces, maar ook over de bedrijven waarmee we werken en over mezelf: dat ik floreer bij zoveel zelfstandigheid, bijvoorbeeld. Aangestuurd door mijn stagebegeleider schreef ik een plan waar de afdeling mee vooruit kon. Ik had het zo naar mijn zin dat ik tegen het eind van mijn stage aan de bel heb getrokken: die openstaande vacature, was dat niet iets voor mij? Meteen na mijn afstuderen kon ik aan de slag als tactical buyer.’ 

Buitenlandreisjes 

Sinds augustus 2023 is Jan verantwoordelijk voor de inkoop van verschillende productcategorieën die nodig zijn om de Quooker-systemen te produceren. Van elektronica tot kabels en printplaten. ‘Om er zeker van te zijn dat we zakendoen met de juiste partijen, is veel marktonderzoek nodig. Ik bezoek elke week leveranciers, ook in het buitenland. Soms maak ik wel vier reisjes in een maand. Ja, ik word in het diepe gegooid, maar wel met een team om me heen dat voor me klaarstaat als het nodig is. Er hangt een familiaire sfeer bij Quooker: fouten maken mag, en als je er niet uitkomt, word je geholpen. Dat ik in korte tijd zo’n toffe baan zou bemachtigen, had ik een jaar geleden niet durven dromen.’  

Geplaatst op 17-04-2024

Solliciteren

Denk je dat jij en Quooker een match zijn? Solliciteer dan direct! Licht je motivatie toe: wat trekt jou aan in Quooker? We zijn benieuwd waar jij in uitblinkt en wat je bij ons wilt leren.

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.