Overslaan naar content

Op driedaags personeelsuitje naar IJsland

Begin september 2022 maakten wij met 330 Quooker-collega’s een reis naar IJsland. Drie dagen lang genoten we van het landschap, van bijzondere natuurverschijnselen en activiteiten, lekker eten en drinken en bovenal: elkaars gezelschap.

Bij Quooker organiseren we elk jaar een bijzonder uitje voor ons personeel. Eens in de vijf jaar pakken we uit met een trip naar het buitenland. IJsland stond al lang op ons lijstje, met een reden: bij Quooker komt kokend water uit de kraan, in IJsland spuit het uit de grond. In september 2022 was het zover: met 330 man vlogen we naar Reykjavik.

Dat er een bezoek aan een van de beroemdste geisers ter wereld op het programma stond, was evident. ‘Dat was een unieke ervaring,’ zegt Steven van den Hoogen, coördinator van Quookers buitendienst, die erbij was. ‘Dat hete water dat tientallen meters omhoog spuit en koud weer terugkomt. Ongelofelijk.’ Normaal is Steven niet zo van de verre reizen. Maar de trip naar IJsland had hij voor geen goud willen missen. ‘Het was geweldig. Ook om drie dagen door te brengen met collega’s, die je normaal niet zo snel tegenkomt, was heel leuk en waardevol. Dat je kon kiezen uit verschillende activiteiten, maakte dat je elkaar aan het einde van de dag heel veel te vertellen had. De een was gaan sneeuwscooteren, de ander paardrijden. Een groep collega’s had gesnorkeld in ijskoud water, anderen waren op quads door de bergen gereden.’

'De ene groep ging snorkelen, de andere sneeuwscooteren.’

In drie dagen tijd liep Steven over lava, bezocht hij watervallen, gletsjers en geisers, en spotte hij tijdens een boottocht walvissen en potvissen in het wild. Het zien van het Noorderlicht noemt hij het hoogtepunt. ‘We hadden net genoten van een ontzettend lekker diner in een Quooker-rode zaal vol ballonnen, de champagne had rijkelijk gevloeid. Walter, Niels en Martijn hadden een mooie speech gegeven. Nu gingen de deuren open naar de disco. Ik liep de dansvloer op, maar merkte ineens dat niemand volgde. Wat bleek? Iedereen stond buiten, want plotseling was het Noorderlicht te zien. Het was zo mooi, zo magisch. Een onvergetelijke ervaring. Dat gold denk ik voor iedereen. Want de euforie die we allemaal voelden, kwam er daarna allemaal uit op de dansvloer. Nu we terug zijn, is de hele reis een waardevolle herinnering die we met zijn allen delen. Daar praten we nog lang over na.’

Dit vind je misschien ook leuk:

Quooker-medewerkers zijn positief over hun werkgever

Sinds november 2022 mag Quooker zich 'World Class Workplace' noemen. Uit een onafhankelijk...

Quooker bouwt aan een nieuw, energieneutraal bedrijfspand

Quooker gaat verhuizen! Begin 2024 start de bouw van een volledig nieuw en duurzaam bedrijfspand...

Quookers Family Fun Fair: medewerkers blikken terug

Op zaterdag 15 april 2023 zetten we bij Quooker onze deuren wagenwijd open voor de familieleden en vrienden van onze medewerkers!