Overslaan naar content

Quooker biedt medewerkers cursussen en opleidingen onder werktijd 

Quooker is een bedrijf dat iedere dag groeit. Onze medewerkers groeien mee. Door de workshops, cursussen en trainingen die ze onder werktijd volgen, werken ze continu aan hun eigen ontwikkeling.

Opleidingen Quooker

‘Het is leerzaam en leuk!’ 

Op tal van plekken in het bedrijfspand van Quooker hangt een kalender: de opleidingskalender. Hierop staan alle workshops, cursussen en trainingen die Quooker de komende twee jaar aanbiedt aan medewerkers. Iedereen die dat wil, kan zich inschrijven om zo’n workshop/cursus/training geheel kosteloos te volgen. Van Gesprekstechnieken en Time Management tot Excel en Stagebegeleiding.  

Skills leren Quooker heeft medewerkers van meet af aan gestimuleerd om zich te ontwikkelen door middel van opleidingen. Sinds 2023 bieden we een ruim aantal opleidingen in huis aan, middels onze opleidingskalender. ‘Op die manier wilden we de drempel verlagen,’ zegt HR-advisor Melissa Bink, die de opleidingskalender samenstelt. ‘Ik vraag mijn collega’s regelmatig op welke gebieden zij zich zouden willen ontwikkelen of welke skill ze zouden willen leren. Geven zij aan dat ze hun zakelijk Engels willen verbeteren, of hun presentatietechnieken? Dat ga ik op zoek naar interessante sprekers en stel ik een programma samen. Na afloop vraag ik collega’s hoe ze het vonden. Wat ik vaak terugkrijg, is dat ze de tools die ze aangereikt kregen, daadwerkelijk weten toe te passen in de dagelijkse praktijk. En daar doen we het voor!’ 

Bedrijfsvoering Alle cursussen worden gegeven door professionele trainers. ‘Die selecteer ik met zorg,’ zegt Melissa. ‘Iemand moet niet alleen expertise hebben, maar het ook goed kunnen overbrengen.’  Zelf woont ze regelmatig een training bij: ‘Omdat dat heel erg leuk en leerzaam is, maar ook omdat ik wil zien hoe de cursusleider het doet.’ Op uitnodiging volgde Melissa de cursus Persoonlijk leiderschap. Deze driedaagse cursus voor jonge, ambitieuze professionals krijgt na drie jaar een vervolg: het Young Professional Program.  

‘Tijdens een traject van ruim een half jaar met intensieve trainingsdagen, leer je jezelf beter kennen en maak je een enorme groei door,’ vertelt ze.

Binnenkort start Melissa met een opleiding ‘training geven’, zodat ze straks zelf degene is die haar collega’s wat skills kan bijbrengen. ‘Mijn expertise ligt op het gebied van de gesprekstechnieken: hoe geef je feedback, hoe breng je slecht nieuws, dat soort zaken. Ik verheug me erop dat ik straks de skills heb om die kennis met collega’s te delen!’ 

Geplaatst op 05-04-2024

Dit vind je misschien ook leuk:

Wat hebben veel Quooker-collega’s toch met oude auto’s?

Als manager van onze machinebouw in Bladel, is Paul Leemans de hele dag bezig met techniek...

Lucas van Ballegoijen de Jong volgde het Young Professionals Program

Lucas van Ballegoijen de Jong volgde het Young Professionals Program

Met het Young Professionals Program wil Quooker een impuls geven aan de ontwikkeling van ambiteuze...

Aan deze innovaties werken de zestig R&D-specialisten van Quooker

Nieuwe finishes voor onze kranen, nog duurzamere onderdelen...

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.