Overslaan naar content

Naast mijn werk bij Quooker zet ik me in voor daklozen

Bij Quooker proberen we op een sociale manier te ondernemen. Met oog voor mensen, binnen en buiten ons bedrijf. We zijn er trots op dat onze medewerkers die waarden delen. Zoals Karlee Doove, die bijna al haar vrije weekenden steekt in het helpen van daklozen.

Help.waar.kan

Karlee Doove (28) is supply chain planner bij Quooker. Hoewel ze full time werkt, zette ze in haar vrije tijd een project op: Help.Waar.Kan. ‘Het is in 2021 begonnen, coronatijd,’ vertelt ze. ‘Naast mijn werk deed ik weinig en zat ik veel thuis te Netflixen. Ik wilde naar buiten, had de behoefte me nuttig te maken. Ik wilde mensen helpen, maar wie?

Geïnspireerd door video’s over daklozenhulp in Amerika, ging ik me verdiepen in dakloosheid in Nederland. Wat ik niet wist, was dat er in Nederland 32.000 mensen op straat leven, de ongeregistreerden niet eens meegeteld. Dat aantal deed mijn hoofd duizelen. Ik ben naar buiten gegaan, op zoek naar iemand die mijn hulp kon gebruiken.’ Een van de eersten die Karlee tegenkwam, was Theo. ‘Mag ik even bij je komen zitten?’ Met die vraag begon voor Karlee een heel nieuw avontuur.

‘Mijn belangrijkste doel is awareness vergroten.’

Theo deelde zijn verhaal met Karlee, en gaf haar toestemming om te filmen. Dat filmpje deelde Karlee via TikTok en werd razendsnel opgepikt en doorgestuurd. Meer dan 1.2 miljoen mensen zagen Theo: een man, die hun vader of broer zou kunnen zijn, die pech had en nu al anderhalf jaar, tegen zijn zin, op straat leeft. ‘Ik kreeg enorm veel reacties. Mensen wilden helpen of geld doneren.’ Via GoFundMe startte ze een crowdfunding, waarmee ze 3500 euro ophaalde. Dit geld besteedde ze onder meer aan uiterlijke verzorging voor Theo, om hem te helpen bij het zoeken naar werk. ‘En, misschien nog wel belangrijker,’ zegt Karlee, ‘Mensen zien Theo nu staan op straat. Ze praten met hem, vragen of hij een broodje wil.’ Inmiddels vlogt Karlee regelmatig over en met Theo. ‘Mijn belangrijkste doel met het project is awareness vergroten. Het besef dat niemand voor zijn lol op straat leeft en dat het iedereen kan overkomen.’ Dankzij één van Karlees volgers heeft Theo nu (tijdelijk) een dak boven zijn hoofd. ‘Theo huilde tranen van geluk, toen dat gebeurde. Ja, anderen van mijn leeftijd spenderen hun weekend in de bar. Ik help daklozen. Dat geeft mij zoveel meer voldoening.’

www.helpwaarkan.nl

TikTok: Help.Waar.Kan (@help.waar.kan) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van Help.Waar.Kan

Dit vind je misschien ook leuk:

Van bloemist naar service monteur bij Quooker: Chantal maakte de switch

Chantal van Wijtvliet werkte jarenlang als bloemist, tot ze het roer omgooide en bij Quooker solliciteerde...

Quooker-collega's Kim en Steven geven sportlessen

Met het Quooker-vitaliteitsprogramma houden we onze medewerkers in beweging...

Quookers Family Fun Fair: medewerkers blikken terug

Op zaterdag 15 april 2023 zetten we bij Quooker onze deuren wagenwijd open voor de familieleden en vrienden van onze medewerkers...