Skip to content

Kerst? Zo vieren we dat bij Quooker

De kerstborrel is een jaarlijks hoogtepunt bij Quooker. Mede dankzij de inzet van werkstudent Isabella Tielen, die hielp met de organisatie, werd editie 2022 een onvergetelijke.

‘Bij Quooker wordt altijd werk gemaakt van kerst,’ vertelt Isabella Tielen, die als werkstudent twee dagen per week bij Quooker werkt. ‘Op alle afdelingen staat een kerstboom, het pand is sfeervol aangekleed. Op de donderdag voor kerst kreeg iedereen een kerstpakket, dat dit jaar volledig uit duurzame, biologische producten bestond. En er was een kerstloting, die voor veel voorpret zorgde op de werkvloer. Onze leveranciers sturen ons namelijk de meest bijzondere cadeaus toe, van een Rituals-adventkalender tot een kerstbal gevuld met gin. Al die cadeaus stonden uitgestald in de hal, met nummers erop. Correspondeerde het nummer op een cadeau, met het lootje dat bij je kerstpakket zat? Dan was dat cadeau voor jou. Op vrijdag 23 december klokten we allemaal om 15.00 uur uit. Toen was het tijd voor de kerstborrel!’

De kerstborrel vond plaats op de schaatsbaan op het Koningsplein in Ridderkerk, waarvan Quooker hoofdsponsor is, en in het gemeentehuis. ‘Daar werd iedereen ontvangen met een glaasje prosecco en er werden warme Quooker-mutsen uitgedeeld. Beide directeuren gaven een kerstspeech, waarin werd teruggeblikt op het afgelopen Quooker-jaar, waarin we heel hard hebben gewerkt, maar ook met zijn allen naar IJsland zijn geweest. Daarna begon de borrel. Veel collega’s gingen de schaatsbaan op, onze eigen DJ Carlo draaide plaatjes en er was een barretje, waar je glühwein of chocomel kon tappen uit een paar omgebouwde Quooker-reservoirs. Uit de bijbehorende zeeppompjes kwam Amaretto of rum.’

De borrel duurde tot 19.00 uur. En omdat veel collega’s het leuk vinden om na afloop nog met elkaar te eten, was bij twee restaurants een kerstbuffet geregeld. Bijna honderd collega’s hadden zich hiervoor ingeschreven. ‘We hebben ook nog ontzettend gezellig gegeten met elkaar. Sommigen gingen daarna nog terug naar de schaatsbaan. En ik? Ik was helemaal blij. Blij omdat mijn werk erop zat, omdat het allemaal zo goed verlopen was én omdat iedereen met een goed gevoel de feestdagen in ging.’

'Je kon glühwein tappen uit een Quooker-reservoir. En Amaretto uit een zeeppompje.’