Overslaan naar content

Duurzaamheid

Waar kunnen wij met Quooker impact maken? Aan de hand van deze vijf thema's houden wij ons hier dagelijks mee bezig: energiereductie, drinkwaterbesparing & beschikbaarheid, CO2-neutraal, materiaalcyclus en sociaal in de keten. Het doel? Alle Quooker faciliteiten CO2-neutraal in 2028.

Quooker duurzaamheid

Een liter voor een liter

In 2016 startte Quooker op Wereldwaterdag de ‘liter voor een liter’-campagne. Voor iedere liter water die bespaard werd door een in dat jaar verkocht COMBI(+)-reservoir, werd een liter aan een kwetsbare gemeenschap in Ethiopië gedoneerd. Het doel - 100 miljoen liter schoon drinkwater voor de mensen in Garamba Bata – is inmiddels behaald. Maar de waterproblematiek is fors, wat ons heeft doen besluiten door te gaan met de samenwerking met Made Blue.

Quooker doneert

Blogs

Quooker bouwt aan een nieuw, energieneutraal bedrijfspand

Quooker gaat verhuizen! Begin 2024 start de bouw van een volledig nieuw en duurzaam bedrijfspand...

Bij Quooker is het elke dag #wereldmilieudag

Op 5 juni 2023 is het Wereldmilieudag. Dit jaar staat het event in het teken van oplossingen tegen plastic vervuiling...

Filosofie

Een Quooker is eenvoudig te onderhouden. Daardoor gaat hij lang mee. En krijg je problemen met je reservoir? Dan zijn die meestal eenvoudig te verhelpen, doordat een Quooker-reservoir open te maken is. Door een onderdeel te vervangen, krijgen we je systeem vaak weer werkend.

Maar we gaan verder dan duurzame producten maken. Op alle terreinen streven we duurzaamheid na. Met aandacht voor mens en milieu. Zo is ons bedrijfspand in 2016 nieuw gebouwd en bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op onze Return & Recovery-afdeling recyclen we oude producten en verwerken we onze afvalstromen op een duurzame manier, om de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na te leven. 

Duurzaamheid Quooker