Skip to content

Duurzaamheid

Waar kunnen wij met Quooker impact maken? Aan de hand van deze vijf thema's houden wij ons hier dagelijks mee bezig: energiereductie, drinkwaterbesparing & beschikbaarheid, CO2-neutraal, materiaalcyclus en sociaal in de keten. Het doel? Alle Quooker faciliteiten CO2-neutraal in 2028.

Quooker duurzaamheid

Blogs

Mogen we even voorstellen? Dit is onze sustainability manager

Sinds het voorjaar van 2022 hebben we bij Quooker een eigen sustainability manager...

Quooker bouwt aan een nieuw, energieneutraal bedrijfspand

Quooker gaat verhuizen! Begin 2024 start de bouw van een volledig nieuw en duurzaam bedrijfspand...

Bij Quooker is het elke dag #wereldmilieudag

Op 5 juni 2023 is het Wereldmilieudag. Dit jaar staat het event in het teken van oplossingen tegen plastic vervuiling...

Filosofie

Een Quooker is eenvoudig te onderhouden. Daardoor gaat hij lang mee. En krijg je problemen met je reservoir? Dan zijn die meestal eenvoudig te verhelpen, doordat een Quooker-reservoir open te maken is. Door een onderdeel te vervangen, krijgen we je systeem vaak weer werkend.

Maar we gaan verder dan duurzame producten maken. Op alle terreinen streven we duurzaamheid na. Met aandacht voor mens en milieu. Zo is ons bedrijfspand in 2016 nieuw gebouwd en bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op onze Return & Recovery-afdeling recyclen we oude producten en verwerken we onze afvalstromen op een duurzame manier, om de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na te leven. 

Duurzaamheid Quooker