Overslaan naar content

Toen & nu

Op de tweede verdieping van het kantoor van Quooker in Ridderkerk hangt het houten raamwerk van een kano. Dit is de kano waarin Henri Peteri, de oprichter van Quooker, op 19 september 1941 samen met zijn broer Willem van Katwijk naar Engeland is gevaren. Hij wilde het door Duitsland bezette Nederland ontvluchten om tegen de vijand te kunnen vechten. Het was een tocht van 189 km die zij in 56 uur succesvol hebben afgelegd. Een ongelooflijke prestatie!

Dit jaar zullen vijf Quooker medewerkers dezelfde tocht gaan afleggen. Van Katwijk naar Sizewell. Niet in een kano, maar in een viermans coastal roeiboot met stuurman. Een oude marineboot (zie onderstaand) en een rib zullen meevaren voor navigatie, veiligheid en bevoorrading. Tijdens de reis gaan de roeiers doorwisselen. Vier mensen roeien en één persoon stuurt. De tocht wordt gemaakt ergens in de periode van 21 augustus en 4 september. De exacte datum is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Engelandvaarders Quooker

De bijzondere uitdaging is voor het Quooker team een eerbetoon aan de Engelandvaarders uit de tweede wereldoorlog, en Henri Peteri in het bijzonder. Er worden donaties ingezameld, waarmee het Museum Engelandvaarders in Noordwijk wordt ondersteund.

Maar het is voor het team vooral een mooi avontuur, dat is gebouwd op de kernwaarden waar Quooker succesvol mee is geworden; doorzetten en teamwork! Het team traint vier keer per week onder leiding van coach Tom Groothuis en wordt begeleid door Koninklijke Roeivereniging de Maas in Rotterdam.

Engelandvaarders Quooker

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.