Overslaan naar content

Bij Quooker hebben we graag studenten over de vloer

Bij Quooker staan de deuren altijd open voor jong talent. We zetten ons actief in om stagiairs te werven, omdat ze een verrijking zijn voor ons bedrijf.

Studenten  Quooker

'Voor veel studenten is Quooker een soort speeltuin.’

Op dit moment lopen zo’n vijftien stagiairs rond bij Quooker. Een buitenstaander zal ze er niet zo makkelijk uitpikken: bij ons gaan ze volledig op in het team. Ze werken zeer zelfstandig en worden serieus genomen als ieder ander. ‘Als je bij ons stage komt lopen, werk je aan een opdracht waarmee je echt van waarde bent voor het bedrijf,’ zegt Chantal de Vries, HR officer en Campus Recruiter bij Quooker. ‘Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat moet bij je passen, het is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je het leuk vindt om onderzoek te doen, is Quooker een soort speeltuin, waar je van alles kunt doen en uitproberen.’

Helemaal in het diepe gegooid, word je als stagiair ook weer niet. ‘De eerste twee weken staan in het teken van kennismaking,’ vertelt Chantal. ‘We maken je wegwijs in het bedrijf en je leert je collega’s kennen. Tijdens je stage doen we regelmatig een intervisie-gesprek om te kijken of we je nóg meer kunnen laten groeien tijdens je stage.’ Ook uitjes horen erbij ‘Interns outside, noemen we dat. Curlen, pizza’s bakken, naar Jump XL: we doen leuke dingen. Daar gaan we tot na de stage mee door. Eens in de zoveel tijd organiseren we een alumni event, een feestje voor oud-stagiairs.’

 De reden dat Quooker zoveel moeite doet om stagiairs te werven is tweeledig. Chantal: ‘Er is een maatschappelijk bewustzijn: we willen studenten graag een plek bieden waar ze kennis en kunde opdoen en zich ontwikkelen. De tweede reden is dat we graag kennis willen maken met potentiële, nieuwe collega’s. Want als het heel goed klikt, kan een stage uitmonden in een vaste baan. Dat is al regelmatig gebeurd.’Dit vind je misschien ook leuk:

Op driedaags personeelsuitje naar IJsland

Begin september 2022 maakten wij met 330 Quooker-collega’s een reis naar IJsland...

Quooker bouwt aan een nieuw, energieneutraal bedrijfspand

Quooker gaat verhuizen! Begin 2024 start de bouw van een volledig nieuw en duurzaam bedrijfspand.

Quookers Family Fun Fair: medewerkers blikken terug

Op zaterdag 15 april 2023 zetten we bij Quooker onze deuren wagenwijd open voor de familieleden en vrienden van onze medewerkers!