Overslaan naar content

Drinkwaterbesparing & Beschikbaarheid

Met een Quooker-kraan kun je elke dag water besparen. Omdat je nooit méér dan de gewenste hoeveelheid kokend water tapt, gaat er geen druppel verloren. Dat is belangrijk, want schoon drinkwater is een groot goed. Dat het er altijd is, is niet vanzelfsprekend...

Drinkwaterbesparing Quooker

''Quooker helpt huishoudens water te besparen en biedt toegang tot schoon en veilig drinkwater.''

We hebben wereldwijd te maken met steeds drogere zomers. Watertekort is niet meer alleen een probleem van ontwikkelingslanden. Ook hier roept de overheid steeds vaker op om zuinig om te gaan met het beschikbare drinkwater. Quooker maakt zich hard voor een betere verdeling van drinkwater over de wereld. Dat doen we door waterbesparende producten te leveren in landen met goede drinkwatervoorzieningen én door ons in te zetten voor een betere beschikbaarheid van schoon drinkwater in landen met beperkte voorzieningen.

Producten In veel keukens wordt onnodig water verspild. Soms kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Soms heel veel: als je wacht op warm water, en ondertussen liters schoon drinkwater door de gootsteen spoelt. Een Quooker-kraan maakt daar korte metten mee. Je tapt altijd precies de hoeveelheid water die je nodig hebt en je hoeft nooit meer te wachten op warm water. Doe de bespaarcheck om te bekijken hoeveel drinkwater jij kan besparen. Naast kokendwaterreservoirs bieden wij ook een gekoeldwaterreservoir aan, de CUBE. Met een CUBE tap je direct koel en bruisend water uit je kraan. Dit maakt de productie van plastic waterflessen, waarbij vele liters water gebruikt worden, overbodig.

Bedrijfsvoering Bij Quooker blijft waterbesparing niet beperkt tot de producten die we maken. Zuinig zijn met water is vanzelfsprekend, in alles wat we doen. Bijvoorbeeld als het gaat om het ontwerp van ons nieuwe hoofdkantoor, dat in 2025 gebouwd zal worden. Hier gaan we regenwater opvangen voor verschillende doeleinden, zoals het doorspoelen van de toiletten en het bewateren van de planten. Op dit moment worden deze plannen door externe partijen doorgerekend.

Sociaal-maatschappelijke betrokkenheid Bij Quooker vinden we het belangrijk een positieve rol te spelen in de beschikbaarheid van drinkwater wereldwijd. In 2016 startte Quooker op Wereldwaterdag de ‘liter voor een liter’-campagne. Voor elke liter water die wereldwijd met Quooker-systemen wordt bespaard, stellen we een liter schoon drinkwater beschikbaar in landen met beperkte drinkwatervoorzieningen. Als je weet dat een COMBI(+) reservoir gemiddeld 4200 liter per jaar bespaart en een PRO3 reservoir 500 liter, dan weet je dat dit snel kan oplopen. Het doel – 100 miljoen liter schoon drinkwater voor mensen in Garamba Bata – is inmiddels dan ook behaald. Maar de waterproblematiek is fors. Daarom heeft Quooker besloten door te gaan met de campagne, waarin we samenwerken met Made Blue. Inmiddels staat de teller op meer dan 2 miljard gedoneerde liters water.

Lees verder

Klimaatneutraal

Klimaatneutraal

''Quooker zet zich in om klimaatneutraal te worden in de gehele waardeketen door te investeren in duurzame, innovatieve oplossingen.''

Zorg voor mensen Quooker

Zorg voor mensen

''Quooker creëert duurzame producten met aandacht voor het welzijn van mensen.''

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.