Overslaan naar content

Zorg voor mensen

Sociale en ecologische systemen zijn sterk met elkaar verweven. Zo leggen de groeiende milieuproblemen steeds meer druk op de al kwetsbare gemeenschappen. Ongelijkheid en armoede staan de aanpak van milieuproblemen in de weg. Oftewel: een duurzame wereld bereiken we alleen, als we aandacht hebben voor mens en maatschappij. Quooker focust daarom niet alleen op ecologische duurzaamheid (het milieu) maar ook op sociale duurzaamheid (de mens). 

Levensduur en circulariteit Quooker

''Quooker creëert duurzame producten met aandacht voor het welzijn van mensen."

Producten Veiligheid is een belangrijk thema voor Quooker. We hebben onze producten zó ontworpen, dat een ongeluk met kokend water bijna onmogelijk is. De kindveilige drukdruk-draai knop, niet massieve kokendwaterstraal en geïsoleerde kraanuitloop zorgen er samen voor dat de kans op een brandwond minimaal is. Bovendien kan een Quooker-kraan niet kan omvallen, in tegenstelling tot een waterkoker. In 2020 heeft de Nederlandse Brandwonden Stichting een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van kokendwaterkranen en het risico op brandwonden. Hieruit wordt de conclusie getrokken dat de kokendwaterkraan als vervanger van de waterkoker het risico op een verbrandingsongeval lijkt te verlagen.

Het verslag van dit onderzoek kun je hier downloaden.

Bedrijfsvoering Quooker is een familiebedrijf en sociale verbondenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Mentale en fysieke gezondheid zijn belangrijke thema’s. Zo besteden wij veel aandacht aan de werkomgeving. We zijn niet alleen betrokken bij onze eigen medewerkers, maar willen waar mogelijk een positief effect op de gehele keten creëren. Zo bezoeken wij onze leveranciers, maar ook de leveranciers van onze leveranciers, om te zien of de gewenste werkomstandigheden gehandhaafd worden. Ook werken wij actief samen met sociale werkplaatsen, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding te bieden.

Lees verder

Levensduur Quooker

Levensduur & circulariteit

''Quooker ontwikkelt hoogwaardige producten met een lange levensduur, gecreëerd in een circulaire waardeketen."

Quooker klimaatneutraal

Klimaatneutraal

''Quooker zet zich in om klimaatneutraal te worden in de gehele waardeketen door te investeren in duurzame, innovatieve oplossingen."

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.