Overslaan naar content

Klimaatneutraal

De opwarming van de aarde wordt grotendeels veroorzaakt door de mens en is vooral te wijten aan de verbranding van fossiele brandstoffen en de CO₂ die daarbij vrijkomt. Sinds de industriële revolutie is de aarde 1.1 graden Celsius warmer geworden en het eco-systeem steeds verder uit balans geraakt. We moeten het tij keren. Quooker neemt verantwoordelijkheid, en wil dat minimaal haar eigen faciliteiten in 2028 volledig CO₂-neutraal zijn.

Quooker Klimaatneutraal

''Quooker zet zich in om klimaatneutraal te worden in de gehele waardeketen door te investeren in duurzame, innovatieve oplossingen.''

Producten Een gemiddeld Nederlands huishouden kan met eenQuooker COMBI zo’n 500 kWh per jaar besparen. Dit staat gelijk aan zo’n 250 kg CO₂, te vergelijken met de hoeveelheid CO₂ die je uitstoot door 1300 km te rijden met een gemiddelde auto op fossiele brandstof. Gebruik je groene stroom of stroom uit zonnepanelen? Dan stoot een Quooker-systeem geen CO₂ uit tijdens gebruik. Naast onze kokendwaterreservoirs hebben we ook een gekoeldwaterreservoir, de CUBE. Met een CUBE tap je direct bruisend en gekoeld water uit je Quooker-kraan. Met dit product stimuleert Quooker het drinken van kraanwater, waardoor er minder water in flessen wordt verkocht. En wist je dat kraanwater maar liefst 100-200 keer duurzamer dan flessenwater is?

Bedrijfsvoering In de ontwerpfase maken we van elk nieuw product een levenscyclusanalyse (LCA). Deze geeft inzicht in de impact die het product op het milieu heeft. Soms zorgt deze LCA ervoor dat onze ontwerpers het ontwerp op bepaalde punten aanpassen. Ook op onze productielocaties doen we er alles aan om de CO₂-impact te verkleinen. Zo streven we ernaar dat onze eigen faciliteiten in 2028 volledig CO₂-neutraal zijn. Dat houdt in dat we onafhankelijk zijn van gas en hernieuwbare energie of groene stroom gebruiken. Dit geldt ook voor onze vervoersmiddelen: in 2028 willen we alleen nog elektrische bedrijfsauto’s hebben. Tot aan 2028 zullen wij onze CO₂-uitstoot compenseren. Ook het nieuwe hoofdkantoor, waarvan de bouw in 2024 zal starten, moet volledig CO₂-neutraal worden. Omdat we bewust aan een duurzame bedrijfsvoering werken, zijn we selectief met wie we zakendoen. We verdiepen ons goed in nieuwe zakelijke partners. Wordt er op een efficiënte en verantwoorde manier nagedacht over het  productieproces? We doen er alles aan om ons logistieke proces zo in te richten dat er niet onnodig CO₂ wordt uitgestoten. 

Lees verder

Levensduur & Circulariteit

Levensduur & Circulariteit

"Quooker ontwikkelt hoogwaardige producten met een lange levensduur, gecreëerd in een circulaire waardeketen.''

Drinkwaterbesparing & Beschikbaarheid

Drinkwaterbesparing & Beschikbaarheid

''Quooker helpt huishoudens water te besparen en biedt toegang tot schoon en veilig drinkwater.''

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.