Overslaan naar content

Energiebesparing

De snelle opwarming van de aarde dwingt ons tot de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Om echt verschil te maken, zal de energievraag wereldwijd simpelweg omlaag moeten. Quooker draagt daaraan bij, door miljoenen huishoudens op een energiezuinige manier van kokend, warm, bruisend en gekoeld water te voorzien.

Energiebesaring Quooker

''Quooker streeft ernaar de energievraag te verminderen door een energie-efficiënte bron van kokend, warm, bruisend en gekoeld water te ontwikkelen."Reservoirs Met een Quooker-systeem heb je direct 100°C kokend water bij de hand. Dat klinkt luxe, maar de keuze voor een Quooker is ook een zeer duurzame. Een Quooker verbruikt namelijk maar heel weinig energie. Dat komt doordat het reservoir waarin het kokend water bewaard wordt, dusdanig goed geïsoleerd is middels hoog vacuüm isolatie anti-stralingsfolie, dat er slechts 10 watt nodig is om het water boven het kookpunt te bewaren. Dat is nog minder dan 2 led lampjes. Hoe vaker je kokend en warm water gebruikt, hoe zuiniger het Quooker-systeem wordt ten opzichte van de alternatieven. Dat gebruik kan per dag behoorlijk oplopen. Het begint ’s ochtends met het zetten van een kop thee en het koken van een eitje, tot het blancheren van groentenen het koken van aardappelen in de avond. 

Met een COMBI-reservoir kun je nog meer besparen. Dit reservoir levert niet alleen kokend, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het is er meteen. 

Vanaf september 2015 is een Europese regeling van kracht voor keukenboilers. In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, is de Quooker COMBI de hoogst scorende keukenboiler met kokendwaterfunctie. Om deze reden is dit reservoir gewaardeerd met energielabel A.

CUBE

Naast kokendwaterreservoirs heeft Quooker ook een gekoeldwaterreservoir, de CUBE. Met een CUBE tap je direct bruisend en gekoeld water uit je kraan. Wie voor een CUBE kiest, maakt een verantwoorde, duurzame keuze. Deze maakt plastic waterflessen, die je ook zou moeten koelen in de koelkast, overbodig. In plaats daarvan maak je gebruik van een zeer zuinig gekoeldwaterreservoir in je keukenkastje en herbruikbare koolzuurcilinders. 

De CUBE zorgt ervoor dat er meer kraanwater en minder flessenwater wordt gedronken. Het gevolg? Minder wegtransport en minder CO₂-uitstoot.

Bedrijfsvoering De zorg voor mens en milieu zit bij Quooker in het DNA. Het beïnvloedt alle keuzes die we maken. Zo werken we op onze hoofdlocatie in Ridderkerk in een pand met honderden zonnepanelen op het dak, die voor een groot deel voorzien in de energie die nodig is voor ons productieproces. Aanvullend kopen wij uitsluitend groene stroom in. Door onze kantoorpanden en productiehallen inclusief machines na werktijd op nachtmodus te zetten, houden we het energieverbruik zo laag mogelijk. Het licht gaat automatisch uit in ruimtes waar niemand aanwezig is.

Medewerkers die een nieuwe, zakelijke auto krijgen, kunnen kiezen uit twee mogelijkheden: elektrisch of hybride. Momenteel rijdt een aantal monteurs rond in volledig elektrische wagens en wordt het rijden op groene stroom gegarandeerd door groen certificaten bij de laadpassen.

Lees verder

Klimaatneutraal

Klimaatneutraal

''Quooker zet zich in om klimaatneutraal te worden in de gehele waardeketen door te investeren in duurzame, innovatieve oplossingen.''

Drinkwaterbesparing & Beschikbaarheid

Drinkwaterbesparing & Beschikbaarheid

''Quooker helpt huishoudens water te besparen en biedt toegang tot schoon en veilig drinkwater.''

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.