Overslaan naar content

Levensduur & circulariteit

In een circulaire economie worden materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Producten worden ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan, en vervolgens hergebruikt of gerepareerd te worden. Bij Quooker geloven we dat dit de economie van de toekomst is, en dus nemen we onze verantwoordelijkheid en gebruiken we zo min mogelijk nieuwe grondstoffen.

Levensduur en circulariteit Quooker

''Quooker ontwikkelt hoogwaardige producten met een lange levensduur, gecreëerd in een circulaire waardeketen.''

Producten Onze afdeling Research & Development is continu bezig met het verbeterenvan onze producten. De focus ligt, zoals bij alles wat we doen, op duurzaamheid. Hoe verlengen we de levensduur van onze producten? Hoe kunnen we nog zuiniger omgaan met grondstoffen en energie? Hoe perken we de uitstoot van CO₂ verder in? We introduceren steeds meer circulaire producten, zoals de CO₂-cilinders voor bruisend water uit de CUBE. Lege cilinders kunnen kosteloos naar Quooker gestuurd worden, waar deze opnieuw worden gevuld en klaargemaakt voor gebruik. Hetzelfde principe geldt voor Scale Control R, een ontkalkingssysteem dat gebruik maakt van cartridges, die men na gebruik terugstuurt naar Quooker. Wie buiten de garantietermijn een Quooker-reservoir wil vervangen of onderhouden, kan gebruik maken van onze Swap-service. In plaats van een nieuw reservoir sturen we een gereviseerd, maar grondig gecontroleerd reservoir toe, tegen gereduceerd tarief. Het oude reservoir stuur je naar ons op, zodat wij die weer kunnen inzetten als SWAP reservoir. Zo gaan we op een verantwoorde manier om met materialen en maken we zo min mogelijk afval! Indirect zorgen onze producten er ook voor dat er minder afval ontstaat. Neem de CUBE, waarmee je bruisend en gekoeld water uit je kraan tapt. Deze stimuleert het drinken van kraanwater in plaats van water uit plastic flessen. Dit zorgt ervoor dat er veel minder plastic wordt gebruikt. Quooker steunt het initiatief van de Plastic Soup Foundation in de strijd tegen plastic afval.

Bedrijfsvoering Dát we de footprint van onze Quooker-systemen laag houden, komt onder meer door de kwalitatief hoogwaardige materialen en het duurzame productieproces waarmee ze gemaakt worden. Maar ook de manier waarop we omgaan met retour- en afvalstromen, telt mee. Zo heeft Quooker een afdeling Return & Recovery die geretourneerde producten op een duurzame manier verwerkt en gerecycled, conform de richtlijnen van de WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment).

Lees verder

Zorg voor mensen Quooker

Zorg voor mensen

''Quooker creëert duurzame producten met aandacht voor het welzijn van mensen.''

Quooker klimaatneutraal

Klimaatneutraal

''Quooker zet zich in om klimaatneutraal te worden in de gehele waardeketen door te investeren in duurzame, innovatieve oplossingen."

Onze vacatures

Kom werken bij Quooker en bouw mee aan ons snel groeiende succes. Van productie tot logistiek, en van facilities tot IT, er is altijd een vacature die bij jou past.