Overslaan naar content

R&D engineer Rik

Rik Elmendorp is R&D engineer. Met zijn collega’s werkt hij aan het verbeteren van onze producten en bedenkt hij oplossingen voor kwaliteitsproblemen.

‘De afdeling R&D is een creatieve afdeling,’ vertelt Rik, die sinds 2018 bij Quooker werkt. ‘Er komen heel veel vakgebieden samen, wat superinspirerend is. We hebben werktuigbouwkundigen, industrieel ontwerpers, een thermodynamicus, een natuurkundige, noem maar op. Gasten met veel ervaring, maar ook nieuwe aanwas. Het is een superleuk team met veel gedeelde hobby’s. Het gaat wel veel over auto’s, haha. Bijna iedereen op onze afdeling heeft wel ergens een oud barrel staan. Ik ook ja, een Westfield, een replica van een oude Lotus.

Rik studeerde eerst electrotechniek en daarna Industrieel Product Ontwerpen. Hij had al enkele jaren werkervaring, toen hij via via bij Quooker terecht kwam. ‘Het leuke aan werken bij Quooker is de combinatie van fabriek en werkplaats,’ vindt hij. ‘Je zit te tekenen en ideetjes te bedenken, en kunt er meteen mee de fabriek inlopen om aan collega’s te vragen: wat denk jij ervan? Vervolgens ga je naar de werkplaats om je idee terplekke aan te passen. Lijnen zijn heel kort en wat je doet wordt heel tastbaar. We zijn heel ambitieus en we willen heel veel. Steeds slimmer, steeds beter, steeds mooier. Eigenlijk proberen we voortdurend dingen te maken die eigenlijk niet kunnen.’ Op dit moment werkt Rik met drie collega’s aan een nieuw type kraan. ‘De projecten die heel zichtbaar zijn, vind ik het tofst. Een kraan waaraan ik heb ontworpen, wordt straks onderdeel van het dagelijks leven van heel veel mensen. Dat is gaaf, toch?’

Alle R&D vacatures

Research & Development
2